Kruidenworkshops/activiteiten

Een reünie, verjaardag of bedrijfsuitje, een uitje met vriendinnen.
Zowel zomers als in voor- en najaar is het heerlijk in Agnes kruidentuin. U heeft keuze uit diverse activiteiten en workshops. Een rondleiding, een lezing, een workshop of een combinatie hiervan.Voorbeelden: Een middag/ochtend met High tea en een workshop of een kruidenles in een bepaald thema, of een rondleiding door de kruidentuin met als sluitstuk een kruidenolie of kruidenazijn maken.
Prijzen vanaf € 30,- per persoon incl. kruidenthee of koffie.
Adres Agnes kruidentuin: Dorpsweg 264 (achter) in Maartensdijk, bij Tuinderij Eyckenstein. Er is parkeerruimte vlakbij de tuin. Info en boeking: Agnes Looman 0647608868 of info@agneskruiden.nl
Hieronder een greep uit de diverse mogelijkheden.

Kruidenles

Een kruidenles geeft u informatie over de kruiden voor je kunnen betekenen. De verschillende lessen zijn: Fit met voorjaarskruiden , over de reinigende werking van veel kruiden in het voorjaar. De les Vrouwenkruiden over de kruiden die speciaal helpen bij vrouwenongemakken, de les kruiden voor de huid met info over reinigende kruiden en kruiden voor de huid. Ook is er de les kruiden voor in je tuin met info over de kruiden die goed in je tuin passen omdat ze mooi, medicinaal en/of eetbaar zijn.

Kruidentinctuur maken

Tincturen (kruidendruppels) horen in het apothekerskastje thuis en helpen tegen diverse kwaaltjes. In deze workshop leert u van alles hierover en maakt flesjes tinctuur met kruiden uit de kruidentuin, bijvoorbeeld tijmtinctuur tegen verkoudheid of Calendulatinctuur die desinfecterend werkt. Vele kruiden lenen zich voor het maken van een tinctuur. Een boeiende techniek met fantastisch resultaat. Je kunt een tinctuur heel lang bewaren.

Kruidencrème of balsem maken

De balsem of crème die u in deze workshop maakt is een weldaad voor de huid, met eerlijke materialen zonder kunstmatige toevoegingen, o.a. jojobaolie, kruidenolie en bijenwas of natuurlijke emulgator. U leert wat kruiden voor de huid kunnen betekenen. U kunt bijvoorbeeld een zalf maken tegen jeuk of acné. Of een heerlijke dagcrème. Met etherische olie maak je de balsem of crème echt af.

Zeepjes gieten

In deze workshop giet je geurige zeepjes, een creatieve activiteit met verrassend resultaat. Je bepaalt zelf de kleur van je zeepjes. De toevoegingen aan de natuurlijke gietzeep zoals glitters, bloempjes, lintjes, etherische olie van natuurlijke materialen maken de zeepjes tot een versiering in je huis.

Workshop kruidenthee mengen

Door middel van proeven, ruiken en vergelijken van diverse kruiden uit de kruidentuin kiest u welke kruiden u het best vindt samengaan in een kruidenthee. Agnes legt u daarbij de eigenschappen van de kruiden uit zodat u ook kunt bepalen voor welk doel u de thee wilt gebruiken, bijvoorbeeld spijsverteringbevorderend of ontspannend enz.

Copyright Agnes Kruiden 2024