Agenda seizoen 2020

De Kruidentuin is vanaf 1 oktober alleen op afspraak open.Zaterdag 28 maart: Creëer je eigen eetbare bloemen- en kruidentuin

Van 13.00-16.00 uur
Gooi je bestaande tuin helemaal om, of maak een hoekje vrij voor je eigen eetbare bloementuin. Kruiden en bloemen zijn mooi, geurig, smakelijk en je hebt er het hele seizoen plezier van. Deze les door Agnes Looman geeft je handvatten om zelf je tuin tot een kruidig geheel te maken, zonder die helemaal op de schop te hoeven nemen. En met topstekken maken en diverse kruiden zaaien, die je mee neemt naar huis, ben je gelijk op weg.
Je krijgt al het lesmateriaal met plantenschema's en tips erbij. Pen en papier zijn handig.
Kosten 35,-

Zaterdag 4 april: praktische cursus Creëer je biologische moestuin en eetbare bloemen/kruidentuin

Van 10.00-16.00 uur.
Nu is het de tijd om je eigen groenten, kruiden en bloemen te gaan verbouwen, op biologische wijze, met aandacht voor een gezonde bodem en uiteraard zonder gif. Luuk Schouten, leert je hoe je op biologische wijze groente kunt telen en Agnes Looman legt alles uit over hoe je een kruiden/bloementuin maakt. Er is een deel theorie en een deel praktijk. Zo ga je groente en kruiden zaaien en topstekken maken, en nog veel meer. Je krijgt veel praktische tips en al het lesmateriaal met plantschema's mee naar huis, zodat je direct aan de slag kan. Kosten € 75,-. Koffie en thee zijn gratis, maar neem wel je lunch zelf mee. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 11 april Plantenmarkt van 10.00-16.00 uur

Verkoop van kruidenplanten, plantgoed, zaaigoed en natuurlijk al het advies dat u nodig heeft om dit nieuwe seizoen weer goed te starten. Alles biologisch gekweekt, dus zonder chemische bestanddelen en bestrijdingsmiddelen, o.a. rode zonnehoed, bergamotplant, salie, dropplant, echte tijm, bieslook, munt, hysop, lavendel, kleine pimpernel, wede, enz. Ook klein fruit zoals zwarte en rode bes, aardbei, enz. En verder dahliaknollen en zaden van bloemen en kruiden. Vanaf vandaag is de tuin weer elke zaterdag en woensdag open.

Zaterdag 2 mei: Workshop dag "Fit met voorjaarskruiden"

Van 13.00-15.30 uur
De kruiden in het voorjaar hebben veel kracht en helpen je bij de voorjaarsreiniging. In deze workshop pluk je kruiden in de kruidentuin en maak je een eigen lente-theemelange voor reiniging en weerstandverhoging. Daar heb je de hele zomer baat bij. En je maakt een geurige voorjaarscrčme.
Meer info of boeking: info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868

Zaterdag 13 juni: Themadag vol zomerse activiteiten

Kom heerlijk genieten in de kruidentuin en groentetuin vol geurige kruiden, groenten en bloemen. De pluktuin is alweer vol prachtige snijbloemen. Pluk je bos bloemen op kleur. Theetuin open met verse kruidenthee en kruidig gebak van eigen keuken. Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin.
Om 14.00 uur rondleiding door de kruidentuin.
Programma van de dag volgt (ook via de nieuwsbrief)

Zaterdag 27 juni: workshop - zelf kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur.
Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze workshop leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een tinctuur, een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf.
Kosten € 35,-.
Meer info of boeking: info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868

Zaterdag 11 juli Rondleiding "Lekkere kruiden voor de thee"

Start 13.30 uur.
De toegang is gratis. Maximum aantal deelnemers is 10. Zonodig wordt de rondleiding herhaald om half 3.

Zaterdag 8 augustus: workshop - Koken met keukenkruiden

Van 13.00-15.30 uur
een praktische workshop voor als je zelf actief met de kruiden bezig wilt gaan. De verse kruiden uit de kruidentuin zijn de basis voor je producten. Je maakt achtereenvolgens kruidenazijn, kruidenolie, kruidenzout.
Kosten € 35,-.
Meer info of boeking: info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868.

Zaterdag 22 augustus: DIEREN in de kruidentuin

Vanaf 11.00 uur
DIEREN in de kruidentuin wordt een speurtocht.
Dieren zijn er heel veel in de kruidentuin, sommige kun je zien op de aarde of in de lucht zoals bijen en vlinders. Andere zijn er wel, maar je ziet ze niet, ze wonen in de aarde, zoals wormen. Ben jij een goede Speurneus? Zoek dan de speciale dieren in de tuin die nu op bezoek zijn. Als je ze vindt krijg je een leuke verrassing. Na de speurtocht mag je het dier dat je leuk vindt tekenen of maken van klei.
Meedoen kost € 1,-.
Vooraf opgeven is niet nodig. Je kunt vanaf 11 uur aan de speurtocht beginnen. En voor de kleintjes: in de zandbak zit nieuw zand. Tieneke en Linda zijn net als vorig jaar de begeleiders van deze dag.

Zaterdag 29 augustus: Utrechtse fietsvierdaagse in de Historische Moestuin bij Luuk en Agnes

Kijk ook op www.utrechtsefietsvierdaagse.nl

Zaterdag 12 september: Themadag oogstfeest pompoenen

Van 10.00-16.00 uur
14.00 uur: Een rondleiding in de kruidentuin met als thema "keukenkruiden en meer".
De pluktuin staat nog vol geurige en kleurige bloemen om uw eigen bos bloemen samen te stellen en zelf te plukken.
Theetuin open met verse kruidenthee en kruidig gebak van eigen keuken.
Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin.
Programma van de dag volgt (ook via de nieuwsbrief).

Zaterdag 10 oktober:
laatste workshop van dit seizoen- kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur
Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze workshop leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een zalf, een tinctuur en een maceraat.
(Een samenwerking met VELT Gooi en Eem)
Kosten 35,-.
Meer info of boeking:info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868.

Zaterdag 17 oktober: workshop bonbons met kruiden maken door Bonbon Margo

Van 10.00-12.00 uur
Met kruiden en eetbare bloemen uit de kruidentuin. Je maakt overheerlijke bonbons en chocolaatjes, een chocoladebakje, een ganache waarin een kruid wordt meegetrokken, een chocoladedip met nootjes, vijgjes en citrusschilletjes en je rolt energieballetjes van een kokos/kruidenmengsel. Het resultaat neem je ingepakt mee naar huis!
Kosten € 40 alles inbegrepen.
Opgeven via info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868. 14.00 uur: VELT rondleiding langs de ecologische kruidenbedden in het kader van de open tuinen dag van Velt.KIJK EVEN NAAR DE VOLGENDE FILMPJES:
filmpje "eetbare bloemen 1"
filmpje "eetbare bloemen 2"
Copyright Agnes Kruiden 2020