Activiteiten Agnes Kruiden seizoen 2024Kruidentuin en theetuin open vanaf 4 mei tot en met 5 oktober 2024, op woensdag en zaterdag.
Openingstijden woensdag 13.00-16.00 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur.
Bloemen Pluktuin open vanaf 1 juni. Tevens open op afspraak voor een rondleiding met openstelling winkeltje.Zaterdag 13 aprilVan 10 tot 12 uur
Plantenmarkt op de kruidentuin met planten, zaaigoed en adviezen biologische sterke planten


Er is ook zaaigoed en Bio-Kultura tuinaarde te koop. Alles om een nieuw tuinseizoen te beginnen. Met alle voorjaarskruidenplanten en kleine plantjes biologisch gekweekt, dus sterke planten zonder chemische bestanddelen en bestrijdingsmiddelen. En als je door je kruidenproducten heen bent, die zijn allemaal weer op voorraad.


Zaterdag 4 mei

1e Verkoopdag (Tuinderij Eyckenstein is ook weer open)

Van 10.00-16.00 uur.

Kom voor al je kruidenproducten, zoals kruidenthee, zalfjes, tincturen, verse kruiden. En elke week zijn er nieuwe jonge planten verkrijgbaar. zoals rode zonnehoed, Bergamotplant (monarda), salie, dropplant, tijm, bieslook, munt, hysop, lavendel, pimpernel, longkruid, wijnruit, duizendblad, Sint janskruid, verfwede, apothekersroos en klein fruit zoals Zwarte en Rode bes, Kruisbes, aardbei, zaden van bloemen en kruiden. Voor de grondverbetering zijn er zakken Bio Kultura tuinaarde van 40 liter verkrijgbaar. Met gratis advies.


Vrijdag 10 mei

'Kruidenles Spijsvertering' door Monica Harmsen

Van 13.00-15.30 uur.


Kruidenles voor de Spijsvertering' door natuurgeneeskundige Monica Harmsen.
Monica maakt in haar eigen praktijk veel gebruik van kruiden. Zij legt op uiterst heldere wijze uit hoe elk van de spijsverteringsorganen werkt, welke herkenbare problemen je tegenkomt en hoe je met kruiden aan de oplossing van die problemen kunt werken. Ze wijst je de spijsverteringskruiden aan in de borders en legt uit hoe ze werken. Veel van wat Monica vertelt is herkenbaar of toepasbaar op jezelf en brengt je tot nieuwe inzichten om zelf mee aan de slag te gaan. Deelname €45.00 inclusief lesmateriaal. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl


Zaterdag 11 mei

Tussen 13.00 en 15.00 uur.

Themadag 'Lente in de tuinen' Kinderactiviteit

Kinderactiviteit: zeepjes maken voor Moederdag. Laatste ronde om 15 uur. Kruidige, geurige, kleurige zeepjes gieten in een vorm van je keuze. Let op: Na het maken, moeten de zeepjes nog een half uur in de vorm blijven voor ze klaar zijn. Deelname €3,00.

Om 14.00 uur start de rondleiding door de Kruidentuin 'de kracht van voorjaarskruiden' Groei & Bloei afdeling De Bilt staat met een kraam in de tuin. De medewerkers vertellen je over wat Groei en Bloei voor je kan betekenen.


Zaterdag 18 mei

Kruidenles 'Fit met voorjaarskruiden' door Agnes Looman

Van 13.00-15.30 uur.

De eerste kruiden in het voorjaar hebben veel kracht. Ze helpen je bij de voorjaarsreiniging. In deze kruidenles leer je die kruiden kennen, pluk je ze in de kruidentuin en maak je een eigen lente-theemelange voor reiniging en weerstandverhoging. Daar heb je de hele zomer baat bij. En je maakt een geurige voorjaarscreme. Je krijgt al het lesmateriaal mee naar huis Deelname €45.00 inclusief lesmateriaal. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.


Zaterdag 1 juni

Velt ecologische open dag

Van 10.00 tot 16.00 uur

Bloemenpluktuin gaat vandaag open voor de pluk! en Rondleiding om 11.00 en 13.00 uur. Stel je eigen bos bloemen samen zoals jij dat mooi vindt. Vanaf € 7.00 per bos. Je kunt ook een bloemenpluk-10 rittenkaart kopen, die 2 seizoenen geldig is. Verkrijgbaar in de kruidenkraam. 11.00 uur: rondleiding door de ecologische kruidenbedden 'Biodiversiteit in de kruidentuin' door Agnes Looman. Agnes Kruiden doet mee met de open dagen van Velt met een rondleiding. Velt is dé vereniging voor wie milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin en keuken. Kijk voor hun activiteiten op www.Velt.nu. Velt maakt zich sterk voor gifvrij tuinieren en dieren houden. Bij Velt leer je hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt, je ontdekt er ook alles over prachtige eco-tuinen, over milieuvriendelijk kippen houden en over heerlijke gerechten vol vers geoogste seizoengroenten. Er zijn informatieve boeken te koop (met korting als u ter plekke lid wordt van Velt o.a. over fermenteren, ecologisch koken, enz.


Zaterdag 8 juni

Kruidenles - zelf kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur.

Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze praktische les leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je een tinctuur (een kruid op alcohol), een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf. Kosten €45.00. Je gaat met veel informatie en 3 producten naar huis. Ook krijg je een reader mee. Pen en papier is handig.
Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl


Zaterdag 15 juni

Inloop Schaken in het Groen

Vanaf 13.00.

Schaken is hip en heel goed voor je brein. In het bijzonder in een kruidentuin tussen de geuren en kleuren van kruiden en bloemen. Dus kom na je boodschappen gezellig een potje schaken in de kruidentuin. Niveau is onbelangrijk, plezier staat voorop. Het is geen competitie, maar een gelegenheid om weer eens een potje te schaken. Bij regenweer zitten we onder de partytent. Later in het seizoen op 3 augustus doen we het nog een keer. Groei & Bloei afdeling De Bilt staat met een kraam in de tuin. De medewerkers vertellen je over wat Groei en Bloei voor je kan betekenen.


Zaterdag 22 juni

Themadag Kruid en gebruik

Van 11.00-15.00 uur.

met diverse praktische workshops zoals compost maken, kruidengier maken, en meer. Koffie en thee in de theetuin en ook de pluktuin is open. Er zijn steeds nieuwe bloemen in bloei.
Meer info volgt later dit jaar.


Zaterdag 6 juli

Kruidenles 'Kruiden en Hormonen' door natuurgeneeskundige Monica Harmsen

Van 13.00 tot 15.30 uur.

Op veler verzoek heeft Monica een kruidenles gemaakt over de vrouwelijke hormonen. De maandelijkse cyclus gaat bij veel vrouwen gepaard met ongemakken. Pijn, krampen, veel bloedverlies, humeurigheid, specifieke eetbuien, acné en een opgeblazen gevoel zijn enkele voorbeelden. Kruiden kunnen een ondersteunende rol vervullen in het verlichten van deze ongemakken. Monica weet op deskundige wijze uit te leggen hoe de hormonen werken en welke kruiden je helpen om die problemen te lijf te gaan. Ze wijst je de kruiden aan in de borders en legt uit hoe ze jou kunnen ondersteunen. Veel van wat Monica vertelt is herkenbaar of toepasbaar op jezelf en brengt je tot nieuwe inzichten om zelf mee aan de slag te gaan. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl


Zaterdag 13 juli

kruidenles 'Een kruidenthee samenstellen' door Agnes Looman

Van 13.00-15.30 uur.

Agnes neemt je mee de tuin in en geeft je antwoord op veel vragen: welke kruiden zijn geschikt voor thee, waar moet je op letten bij het samenstellen van een lekkere en evenwichtige thee, hoe oogst je een kruid en op welk deel van de dag. Ook de medicinale werking van theekruiden komt aan de orde.

Door middel van een theeproeverij leer je de geur en smaak van de theekruiden kennen.
Tot slot stel je je eigen biologische theemixen samen met kruiden uit de tuin.
Kosten €45.00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl


Zaterdag 27 juli

Zelf kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur.

Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze kruidenles leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een zalf, een tinctuur en een maceraat.
Kosten €45.00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl


Zaterdag 3 augustus

Schaken in het groen. Schaakmiddag in de kruidentuin

Vanaf 13.00 uur

Kom gezellig schaken in de kruidentuin. Niveau is onbelangrijk, plezier staat voorop. Het is geen competitie, maar een gelegenheid om lekker een potje te schaken. Bij regenweer zitten we onder de partytent. Opgeven hoeft niet, kom gewoon langs. Twijfel je, bel dan Agnes 0647608868.


Zaterdag 17 augustus

Kinderactiviteiten-dag met workshops en speurtocht

Van 11.00-14.00 uur

Programma van de dag voor alle leeftijden. Net als vorig jaar zijn er allerlei dieren in de kruidentuin verstopt die de kinderen gaan opsporen. Daarna kunnen de kinderen in korte workshops hun creativiteit kwijt. Alles in het teken van dieren en planten. Kosten € 3.00 per kind. Opgeven is niet noodzakelijk maar wel fijn.
Meer info info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868.
Graag de leeftijd van kind(eren) erbij vermelden. Aanmelden bij de kruidenkraam.


Zaterdag 24 augustus

Kruidenles - Kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur

Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze kruidenles leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een zalf, een tinctuur en een maceraat. Kosten 45,-. Je krijgt de informatie en je producten mee naar huis. Pen en papier zijn handig.
Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl. info@agneskruiden.nl.


Zaterdag 14 september

Themadag 'Eetbare bloemen in de hoofdrol'

Vanaf 13.00

14.00 uur een rondleiding in de kruidentuin met als thema 'Eetbare bloemen', welke zijn er nu en wat kun je ermee?
De pluktuin staat nog vol geurige en kleurige bloemen om uw eigen bos bloemen samen te stellen en zelf te plukken.
Theetuin open met verse kruidenthee en taart van eigen keuken.
Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin. Programma van de dag wordt later uitgebreid (ook via de nieuwsbrief).


Zaterdag 5 oktober

Kruidentuin laatste dag open met veel planten in de aanbieding

Zet de planten in het najaar in je tuin dan kunnen ze nog goed aanslaan en zijn klaar voor het voorjaar. In het najaar planten geeft vroege lente in je tuin!


Dag-workshop

Lepel snijden op diverse datums

door Carolina Smoorenburg in de Oranjerie of de kruidentuin bij lekker weer

Van 9.30 tot 16.00 uur. Op de Zondag.

Carolina leert je alles wat je moet weten om van een vers hout een mooie, bruikbare lepel te maken. En ze geeft je aan van welk hout je dat kunt doen en hoe je veilig en efficiënt werkt met bijl, mes en lepelmes. Het grootste deel van de dag ben je aan de slag met je eigen lepel(s) maken. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen! Je gaat naar huis met je zelfgemaakte eetlepel, de kennis om er nog meer te maken en misschien wel een heel fijne, ontspannende nieuwe hobby. De workshop is verzorgd met koffie, thee met iets lekkers en een maaltijdsoep rond lunchtijd. Inschrijven kan via Agnes of direct via de website van Carolina www.slojd.nl.
Kosten van de workshop € 95.00.Markten 2024

  • Zaterdag 2 maart Landgoed Kraaybeekerhof: zadenruilbeurs en Plantjesmarkt
  • Zaterdag 6 april Soest plantjesmarkt door Groei en Bloei Soest 10 tot 11 uur
  • Zaterdag 20 april Bilthoven plantjesmarkt Groei en Bloei De Bilt
  • Zaterdag 20 april Maartensdijk Lentemarkt bij Boerderij Nieuw Toutenburg 10-15.30 uur
  • Zaterdag 25 mei Hilversum, Pinetum Plantenmarkt 'Stoer in de schaduw' 11 tot 16 uur
  • zaterdag 19 oktober Soest plantjesmarkt door Groei en Bloei Soest 10 tot 11 uur


Copyright Agnes Kruiden 2024