Activiteiten Agnes Kruiden seizoen 2023Open 1 april tot en met zaterdag 30 september op woensdag en zaterdag.
Openingstijden woensdag 13.00-16.00 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur.
Tevens open op afspraak voor een rondleiding met openstelling winkeltje.Zaterdag 1 april

1e Verkoopdag biologische kruidenplanten en zaden

Van 10.00-16.00 uur.

Kom voor (kruiden) plantgoed, zaaigoed en natuurlijk al het advies dat je nodig hebt om dit nieuwe seizoen goed te starten. Biologisch gekweekt, dus sterke planten zonder chemische bestanddelen en bestrijdingsmiddelen. Zoals rode zonnehoed, Bergamotplant (monarda), salie, dropplant, tijm, bieslook, munt, hysop, lavendel, pimpernel, longkruid, wijnruit, duizendblad, Sint janskruid, verfwede, apothekersroos en klein fruit zoals Zwarte en Rode bes, Kruisbes, aardbei, zaden van bloemen en kruiden. Voor de grondverbetering zijn er zakken Bio Kultura tuinaarde van 40 liter verkrijgbaar. Met gratis advies.

Zaterdag 8 april

Plantenbeurs Soest

Van 10.00-12.00 uur.

Plantenbeurs Groei en Bloei in Soest, Jachthuislaan 68, bij Harm Jan Luth.
Tijd 10 tot 12 uur plantjesverkoop. Agnes Kruiden staat er met biologisch plantgoed en zaden. Ook Velt boekenverkoop.

Zaterdag 15 april

Plantverkoop met steeds nieuwe planten

Van 10.00-16.00 uur.

Met gratis advies. Ook thee en koffie met vers gebak verkrijgbaar die u rustig kunt opdrinken in een van de vele zitjes op de tuin. Elke week komen er soorten planten bij. U kunt ook weer thee, kruidenazijn, zalfjes en andere kruidenproducten kopen.

Zaterdag 15 april

Plantjesmarkt Bilthoven

Van 11.00-15.00 uur.

Agnes Kruiden staat er met biologisch plantgoed en zaden, en tevens met kleine biologische geteelde groenteplantjes van Tuinderij Eyckenstein.
Verder allerlei plantgoed verkrijgbaar.

Zondag 16 april

Dag-workshop Lepel snijden door Carolina Smoorenburg in de Oranjerie

Van 9.30-16.00 uur.

Carolina leert je alles wat je moet weten om van een vers hout een mooie, bruikbare lepel te maken. En ze geeft je aan van welk hout je dat kunt doen en hoe je veilig en efficiënt werkt met bijl, mes en lepelmes.
Het grootste deel van de dag ben je aan de slag met je eigen lepel(s) maken. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen! Je gaat naar huis met je zelfgemaakte eetlepel, de kennis om er nog meer te maken en misschien wel een heel fijne, ontspannende nieuwe hobby. De workshop is verzorgd met koffie, thee met iets lekkers en een maaltijdsoep rond lunchtijd.
Inschrijven kan via Agnes of direct via de website van Carolina www.slojd.nl
Kosten van de workshop € 95,00

Zaterdag 29 april

"Fit met voorjaarskruiden"

Tuin open tussen 13.00-15.30 uur

De eerste kruiden in het voorjaar zijn net opgekomen en hebben veel kracht. Ze helpen je bij de voorjaarsreiniging. In deze kruidenles leer je die kruiden kennen, pluk je ze handenvol in de kruidentuin en maak je een eigen lente-theemelange voor reiniging en weerstandverhoging. Daar heb je de hele zomer baat bij. En je maakt een geurige voorjaarscreme. Je krijgt al het lesmateriaal mee naar huis. Deelname € 40,-. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl

Zaterdag 6 mei

Kruidenles "Kruiden voor de Spijsvertering" door natuurgeneeskundige Monica Harmsen

Van 10.00-14.30 uur.

Monica maakt in haar eigen praktijk veel gebruik van kruiden. Zij legt op uiterst heldere wijze uit hoe elk van de spijsverteringsorganen werkt, welke herkenbare problemen je tegenkomt en hoe je met kruiden aan de oplossing van die problemen kunt werken. Ze wijst je de spijsverteringskruiden aan in de borders en legt uit hoe ze werken. Veel van wat Monica vertelt is herkenbaar of toepasbaar op jezelf en brengt je tot nieuwe inzichten om zelf mee aan de slag te gaan.
Deelname € 40. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl

Zaterdag 13 mei

Themadag "Lente in de tuinen" Kinderactiviteit zeepjes maken voor Moederdag

Van 13.00-15.00 uur.

Kinderactiviteit tussen 13.00 en 15.00 uur. Laatste ronde om 15.00 uur. Kruidige, geurige, kleurige zeepjes gieten in een vorm van je keuze. Let op: Na het maken, moeten de zeepjes nog een half uur in de vorm blijven voor ze klaar zijn. Deelname € 3,00.

Om 14.00 uur start de rondleiding door de Kruidentuin 'de kracht van voorjaarskruiden'. Groei & Bloei afdeling De Bilt staat met een kraam in de tuin. De medewerkers vertellen je over wat Groei en Bloei voor je kan betekenen. Groei & Bloei afdeling De Bilt staat met een kraam in de tuin. De medewerkers vertellen je over wat Groei en Bloei voor je kan betekenen.

Zaterdag 20 mei

Pinetum Blijdenstein Plantenmarkt. Stoer in de schaduw

Van 10.00-16.30 uur.
Van der Lindenlaan 125 Hilversum.

Agnes Kruiden staat er met biologisch plantgoed en zaden, ook eenjarige kruiden die goed in de schaduw kunnen. Verder allerlei plantgoed verkrijgbaar.

Zaterdag 27 mei

kruidenles - Zelf kruidenremedies maken

Van 13.00 tot 15.30 uur.

Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze praktische les leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je een tinctuur (een kruid op alcohol), een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf. Kosten € 40,-. Je gaat met veel informatie en 3 producten mee naar huis. Ook krijg je een reader mee. Pen en papier is handig. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl

Zaterdag 3 juni

Velt ecologische open dag

Van 10.00-16.00 uur.

Bloemenpluktuin gaat vandaag open voor de pluk! en
Stel je eigen bos bloemen samen zoals jij dat mooi vindt. Vanaf € 6 per bos. Je kunt ook een bloemenpluk-10 rittenkaart kopen, die 2 seizoenen geldig is. Verkrijgbaar in de kruidenkraam.

14.00 uur: rondleiding door de ecologische kruidenbedden 'Biodiversiteit in de kruidentuin' door Agnes Looman.

Agnes Kruidentuin doet mee met de open dagen van Velt met een rondleiding. Velt is dé vereniging voor wie milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin of keuken. Kijk voor hun activiteiten op www. Velt.nu. Velt maakt zich sterk voor gifvrij tuinieren en dieren houden. Bij Velt leer je hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt, je ontdekt er ook alles over prachtige eco-tuinen, over milieuvriendelijk kippen houden en over heerlijke gerechten vol vers geoogste seizoengroenten. Er zijn informatieve boeken te koop (met korting als u ter plekke lid wordt van Velt) o.a. over fermenteren, ecologisch koken, enz.

Zaterdag 10 juni

Schaken in het Groen. Schaakmiddag in de kruidentuin

Van 10.00-16.00 uur.

Kom gezellig schaken in de kruidentuin. Niveau is onbelangrijk, plezier staat voorop. Het is geen competitie, maar een gelegenheid om weer eens een potje te schaken. Bij regenweer zitten we onder de partytent. Als het leuk is doen we het later dit seizoen op 6 augustus nog een keer. Er is een maximum aantal deelnemers mogelijk, geef je dus bijtijds op via info@agneskruiden.nl. Nadere info volgt na opgave.

Zaterdag 17 juni

Themadag Kruid en gebruik

Van 10.00-16.00 uur

Met diverse praktische workshops zoals compost maken, kruidengier maken, met kruiden verven en stempelen, kruidenzout maken en nog veel meer.

Zaterdag 24 juni


Om 15.30 uur

CONCERT IN HET GROEN

In Agnes Kruidentuin Dorpstraat 264, Maartensdijk


Met: Trio 'WOMEN IN WONDERLAND'

Bestaande uit:

Noortje Huisken: fluit

Hermine Schneider: trompet/bugel

Fredrike de Winter: marimba/accordeonHet repertoire bestaat uit:

Arrangementen van bestaande nummers uit de (jazz), wereldmuziek, eigen nummers, licht klassieke muziek en fijne zang.

Het hele programma staat op het affiche. Kaarten € 15,00 inclusief 1 consumptie. Vooraf reserveren en betalen via info@agneskruiden.nl. Of koop vooraf uw kaart(en) op de tuin.

Kijk nog even naar een paar foto's in Foto's van de tuinZaterdag 15 juli

Kruidenles "Een kruidenthee samenstellen"

Van 13.00-15.30 uur

Agnes neemt je mee de tuin in en geeft je antwoord op veel vragen: welke kruiden zijn geschikt voor thee, waar moet je op letten bij het samenstellen van een lekkere en evenwichtige thee, hoe oogst je een kruid en op welk deel van de dag. Ook de medicinale werking van bepaalde theekruiden komt aan de orde.
Door middel van een theeproeverij leer je de geur en smaak van de theekruiden kennen.
Tot slot stel je je eigen biologische theemixen samen met kruiden uit de tuin.
Kosten: € 40,-, inclusief alle info overzichtelijk weergegeven in een reader.
Meer info of boeking info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868.

Zaterdag 29 juli

Kruidenles - Kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur

Over de eetbare bloemen en kruiden die in bloei staan en wat je ermee kunt doen. Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze kruidenles leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een zalf, een tinctuur en een maceraat. Kosten 40,-. Je krijgt de informatie en je producten mee naar huis. Pen en papier zijn handig.
Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl. info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 5 augustus

Schaken in het groen. Schaakmiddag in de kruidentuin.

Van 13.00-16.00 uur

Kom gezellig schaken in de kruidentuin. Niveau is onbelangrijk, plezier staat voorop. Het is geen competitie, maar een gelegenheid om weer eens een potje te schaken. Bij regenweer zitten we onder de partytent. Geef je op via info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 12 augustus

Kinderactiviteiten dag met workshops en speurtocht

Van 11.00-14.00 uur

Programma van de dag voor alle leeftijden. Net als vorig jaar zijn er allerlei dieren in de kruidentuin verstopt die de kinderen gaan opsporen. Daarna kunnen de kinderen in korte workshops hun creativiteit kwijt. Alles in het teken van dieren en planten.
Kosten € 3,00 per kind.
Opgeven is niet noodzakelijk maar wel fijn. Tel 0647608868 of per email info@agneskruiden.nl. Graag de leeftijd van kind(eren) erbij vermelden. Aanmelden bij de kruidenkraam.

Zaterdag 26 augustus

kruidenles - kruidenremedies maken

Van 13.00-15.30 uur

Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze kruidenles leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een zalf, een tinctuur en een maceraat.
Kosten € 40,-.
Je krijgt de informatie en je producten mee naar huis. Pen en papier zijn handig.
Meer info of boeking info@agneskruiden.nl of bel Agnes 0647608868.

Zaterdag 16 september

Themadag 'Eetbare bloemen in de hoofdrol'

Vanaf 14.00 uur

14.00 uur: Rondleiding in de kruidentuin met als thema ‘Eetbare bloemen, welke zijn er nu en wat kun je ermee?.
De pluktuin staat nog vol geurige en kleurige bloemen om uw eigen bos bloemen samen te stellen en zelf te plukken.

Theetuin open met verse kruidenthee en taart van eigen keuken.
Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin.
Programma van de dag wordt later uitgebreid (ook via de nieuwsbrief)

Zaterdag 30 september

Agnes Kruidentuin laatste dag open

Met koffie/ thee en appeltaart van eigen goudrenetten en omdat het de laatste dag is ook soep en lekkere hapjes. En natuurlijk alle kruidenproducten.
Copyright Agnes Kruiden 2023