Agenda seizoen 2017

zaterdag 8 april: Workshop ‘ontwerp je eigen kruidentuin’

In de kruidentuin 13.00-16.00 uur, georganiseerd door Volksuniversiteit Het Gooi
Hoe groot of klein je tuin ook is, je kunt er heel goed kruiden in kweken. Kruiden zijn mooi, geurig, vaak eetbaar en ze hebben ook nog een werking. Deze workshop geeft je handvatten om zelf je tuin tot een kruidig geheel te maken zonder die helemaal op de schop te hoeven nemen. Pen en papier zijn aan te bevelen en je krijgt het lesmateriaal met plantenschema’s en tips mee naar huis.zaterdag 29 april: Voorverkoop plantgoed

Van 12.00-15.00 uur in Agnes Kruidentuin
Eerste kruidenplanten, plantgoed, zaaigoed en natuurlijk al het advies dat u nodig heeft om dit seizoen goed te starten. Rode zonnehoed, bergamotplant, salie, melisse, dropplant, tijm, bieslook, zwarte en rode bes, aardbei, munt, hysop en ga zo maar door. Nieuw dit jaar is dat Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein groenteplantjes voor de moestuin verkoopt.

Zaterdag 6 mei: Workshop 'Fit met voorjaarskruiden'

Van 14.00-16.30 uur.
De kruiden in het voorjaar hebben veel kracht en helpen je bij de voorjaarsreiniging. In deze workshop leer je alles hierover en pluk je kruiden in de tuin en maak je jouw eigen lentethee. Daar heb je de hele zomer plezier van. En je bereidt een geurige voorjaarscrème.
Kosten € 35,-. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl

Zaterdag 13 mei: Open dag - opening van het seizoen samen met Tuinderij Eyckenstein

Van 10.00-16.00 uur.
Een feestelijke dag in de kruidentuin jong en fris, vol geuren en kleuren. Alles biologisch gekweekt. Er is jong plantgoed, kruidenplanten, 1-jarige bloemen op pot, zwarte bessenstruiken, frambozen, enz. Ook verkoop van en de eerste oogst van het seizoen aan verse kruiden en bloemen. Ook is er de eerste pluk lentethee. Die kunt u vers drinken. Er is zelfgemaakt kruidig gebak, rabarbertaart, koffie en (kruiden)thee. Fijn in het voorjaar: voetmassage met kruidenolie. Voetreflexmasseur Lia de Groot is er vanaf 11 uur om uw voeten te verwennen.

Om 14.00 uur start de rondleiding door de kruidentuin "alles over voorjaarskruiden en wat je ermee kunt doen". deze rondleiding is gratis."

Zaterdag 27 mei: Kruidenlunch in de Oranjerie met rondleiding

Van 11.30-13.30 uur.
Een overheerlijke lunch met kruidige soep en diverse broodsoorten met gevarieerd beleg, producten en hapjes uit de groente- en kruidentuin.
€ 20,00 alles inbegrepen. Ontvangst met koffie of thee, daarna een inspirerende rondleiding door de beide tuinen, gevolgd door de lunch. Na de lunch kunt u naar hartenlust verder kijken in de winkeltjes op de tuin. Agnes Looman en Luuk Schouten zijn uw gastvrouw en gastheer.
Opgeven bij Agnes Looman 0647608868 of info@agneskruiden.nl

Zaterdag 3 juni: Velt ecologische open dag

Van 10.00-16.00 uur.
voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin of keuken. Bij Velt leer je hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt, je ontdekt er ook alles over prachtige ecotuinen, over dier- en milieuvriendelijk kippen houden en over heerlijke gerechten vol vers geoogste seizoengroenten. Er zijn boeken te koop en u kunt ter plekke lid worden van Velt. De winkeltjes zijn open voor alles wat u nodig heeft.

Zaterdag 17 juni: Open dag – (landelijke open dagen 'lekker naar de boer')

Kom heerlijk genieten in de kruidentuin vol geurige kruiden en bloemen. De pluktuin is alweer vol prachtige snijbloemen. Pluk je bos bloemen op kleur. Theetuin open met verse kruidenthee en kruidig gebak van eigen keuken. Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin.

Om 14.00 uur rondleiding door de kruidentuin ‘over kruiden en eetbare bloemen’.
Om 13.00 uur kinderactiviteit bloemschikken in de pluktuin. Kosten van deze activiteit: € 5,00.


zaterdag 1 juli: Workshop: zelf kruidenremedies maken

Van 14.00-16.30 uur
Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze workshop leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een tinctuur, een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf. Kosten € 35,00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 15 juli: Open dag in de Agnes kruidentuin

Van 10.00-16.00 uur.
Adres: Dorpsweg 264A Maartensdijk 3738 CN
Zaterdag 15 juli staat de Open Dag in Agnes Kruidentuin in het teken van kruiden en wat je ermee kunt doen. En dat is heel veel. Kruiden om te eten, kruiden voor de voetmassage, kruidenworkshops. Er is van alles te doen op deze dag.
O.a.: proeven van heerlijke kruidentapas gemaakt door Caroline North, voedingsdeskundige, met receptjes erbij.
En een Voetreflexmassage door Lia de Groot.
Er zijn diverse korte workshops, o.a. kruidenazijn maken waarin je leert welke kruiden daarvoor geschikt zijn.
Er is ook een kruidenthee-workshop waar je met een bakje en een schaar je eigen kruidentheemix naar keuze bij elkaar knipt, onder begeleiding van een van de kruidenvrouwen.
U vindt een kraam met tweedehands kruiden/tuinboeken en nog veel meer. Om 14 uur geeft Ellen Brandligt u een rondleiding langs alle mooie hoeken van de kruidentuin met veel informatie over de kruiden.
En natuurlijk is er in de theetuin weer heerlijk gebak, zoals de beroemde dropplant-muffins van Thomas en appeltaart van Iris.
En wilt u ook kruiden in uw tuin, dan krijgt u deskundig advies hierover en gaat u met de planten naar huis waar u echt iets aan heeft.
Tot 16.00 uur is de kruidentuin open.Zaterdag 12 augustus: Workshop - kruiden gebruiken in de praktijk

Vvan 14.00 tot 16.30 uur
Een praktische workshop voor als je zelf actief met de kruiden bezig wilt gaan. De verse kruiden uit de kruidentuin zijn de basis voor je producten. Je maakt achtereenvolgens kruidenazijn, kruidenolie, kruidenzout.
Kosten € 35,00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.Zaterdag 26 augustus: Rondleiding en boerenlunch

Van 11.30-13.30 uur
Een overheerlijke lunch met kruidige soep en diverse broodsoorten met gevarieerd beleg, producten en hapjes uit de groente- en kruidentuin.
€ 20,00, alles inbegrepen.
Ontvangst met koffie of thee, daarna een inspirerende rondleiding door de beide tuinen, gevolgd door de lunch. Agnes Looman en Luuk Schouten zijn uw gastvrouw en gastheer.
Opgeven bij Agnes Looman 0647608868 of info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 9 september: Pompoendag

Van 10.00–16.00 uur
De pluktuin staat nog vol geurige en kleurige bloemen om uw eigen bos bloemen samen te stellen en zelf te plukken.
Theetuin open met verse kruidenthee en kruidig gebak van eigen keuken.
Verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed in de kruidentuin.

Zaterdag 30 september: Workshop: zelf kruidenremedies maken

Van 14.00-16.30 uur
Georganiseerd door Velt afdeling Gooi en Eemland.
Er zijn veel kruidenrecepten die goed en snel werken en die je zelf kunt maken. In deze workshop leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een tinctuur, een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf.
Kosten € 35,00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.
Leden van Velt betalen € 30,- voor deze workshop. Opgeven bij Karin van de Eshof, karineshof@freeler.nl (of bij info@agneskruiden.nl). Een reader met de lesstof is inbegrepen bij de prijs.

Zaterdag 14 oktober: Laatste workshop van dit seizoen: Kruidenremedies maken

Van 14.00-16.30 uur.
Programma zoals op 30 september.
Kosten 35,00. Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.


Vrijwilligers zijn altijd welkom

Als je zin en tijd heeft, bel Agnes en maak een afspraak om een keer mee te werken om te kijken of het iets voor je is. Ontspannen plukken tussen de kruiden, op maandags, vrijdags of zaterdags.
Bel 0647608868 of mail Agnes (info@agneskruiden.nl).KIJK EVEN NAAR DE VOLGENDE FILMPJES:
filmpje "eetbare bloemen 1"
filmpje "eetbare bloemen 2"
Copyright Agnes Kruiden 2016